7 Ocak 2010 Perşembe

E-EN-DE-TURA-BİR-Kİ-ÜÇ


En-de-tura-bir-ki-üç: Güzellik! Yap bi güzellik… Güzeliz ama di mi. Güzeliz. En-de-tura-bir-ki-üç: Çirkinlik! Eskiden güzeldik şimdi çirkin olduk. Ne çabuk. Güzel ve Çirkin. Cam kavanozdaki gülün son yaprağı düşmeden Güzel Çirkin’i öperse Çirkin yeniden prens olacak. Sonra evlenecekler, Prens Kral olup serfleri çalıştırıp Haçlı Seferi’ne katılacak.

En-de-tura-bir-ki-üç: Maymunluk! Komik olma mânâsında yani. Adamı maymun ettin valla. Ha bire kafasını kaşıyor zaten. Ver eline bir muz, uzaya gönder, Andromeda’da hayat var mı öğrensin pezevenk. Maymun kalmaktansa insanlık için küçük bir adım atsın. Yerçekimi de yok, kebap. En-de-tura-bir-ki-üç: Delilik! Akıllı ol! Benim için hele, hiç deli olma. Deli deli küpeli, Yusuf Küpeli. “Partimizin ideolojik - politik - örgütsel - stratejik ilkelerini… partinin genel komitesinden habersiz tezgâhlama gayreti içinde olan sizlerin…”


En-de-tura-bir-ki-üç: Artizlik! Artistlik olmalı doğrusu. Artizlik yapma. Rejisör ol. Prodüktör ol. Kondüktür ol. Artizlik yapma. Sağdan say:Un-deux-trois-bir-ki-üç!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder